Nieuwsbrief Januari

Beste sportliefhebber,

Wij wensen u een Gelukkig en Sportief Nieuwjaar voor 2016! Hopelijk heeft u genoten van de feestdagen!

Nieuwe jaar biedt nieuwe kansen 

‘’Ik begin volgend jaar! Goede voornemens zijn goed!’’ Deze uitvoeren en nog belangrijker volhouden is de uitdaging. De maand december is de maand bij uitstek, waarin meerdere feestdagen op het programma staan. Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw. Deze dagen staan in het teken van gezelligheid en samen zijn. Daar horen hapjes, drankjes, gourmetten, uit eten, oliebollen, snoepgoed en noem maar op bij. Januari is de volgende maand en dit is dé maand waarin velen starten met goede voornemens. Minder eten, meer sporten…oftewel, we kunnen nog wel los gaan deze  feestdagen.

Iedereen weet dat je alleen door middel van doorzettingsvermogen en tomeloze inzet trainingsresultaten zult behalen. Uw fitnessbegeleider helpt u hier graag bij en weet u te motiveren, ook op momenten dat u het even niet meer ziet zitten. Misschien heeft u behoefte aan een nieuw schema? Of wilt u wat meer uitdaging in het sporten? Wij kunnen u informeren over de groepslessen die wellicht voor u interessant zijn. Het kan ook zo zijn dat u wilt weten of dat harde werk ook daadwerkelijk resultaat heeft opgeleverd? Ook dan kunnen wij een afspraak inplannen tijdens de fitness begeleidingsuren om dit te evalueren.

Info seminar Afslank Battle  

Er is nog plek voor de vrijblijvende informatie bijeenkomsten voor de Afslank Battle op donderdagavond 7 januari om 19.00 en zaterdag 9 januari om 11.00 uur. Dus kent u iemand die wil afslanken of bent u zelf geïnteresseerd u kunt nog deelnemen. Begin het jaar sportief en schrijf u in voor deze succesvolle battle!

Powerwalk 

bos alkmaarPowerwalktraining is een leuke training  die gegeven wordt in de buitenlucht (zie foto bos). Er wordt in groepsverband een stevige wandeling gemaakt. De routes verschillen en zullen zowel door een bosrijke omgeving als door de stad gaan plaats vinden.

Voor de training staat één uur gepland, tijdens de training wordt er uiteraard stevig gewandeld, maar er worden tussendoor ook spierversterkende oefeningen gedaan en iedere training wordt afgesloten met een cooling-down.

Kortom een heerlijke training die u weer helemaal oplaadt zodat u er met volle kracht tegenaan kunt!

Kettle Bell training 

Kettle bell training is een fenomeen dat is ontstaan in Rusland. Een kettlebell  heeft veel weg van een kanonskogel met een handvat hieraan vast gesmeed. Het is een gietijzeren gewicht. In Rusland wordt de kettlebell al jaren gebruikt om het lichaam te trainen. Militairen en ook topsporters maken daar al lang gebruik van de kettlebell.

Vandaag de dag is het nog steeds erg populair en het is dan ook niet vreemd dat iedere sportschool wel een set van de gewichten heeft staan. Daarom starten wij in januari met een Kettle Bell workout op woensdagochtend om 09.30 uur.

Geef u nu op en ervaar hoe effectief een kettlebell workout is.

Graag tot ziens bij FFA! 

Sportieve groet,

Team Fysio Fitness Alkmaar