Nieuwsbrief Februari

Beste sportliefhebber,

Nieuwe collega,

ken darko

Ik ben Ken Darko, 19 jaar en studeer fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam in het derde jaar. Ik woon in Bovenkarspel waar ik in mijn vrije tijd aan veld- en zaalvoetbal doe. Daarnaast houd ik twee avonden per week spreekuur bij voetbalclub SV Rap in Amstelveen. Tijdens dit spreekuur kunnen alle leden mij benaderen voor advies of een korte acute behandeling voor hun blessure. Ik kom van 1 februari tot 24 juni stage lopen bij Fysio Fitness Alkmaar. Ik hoop in deze periode veel te kunnen leren en heb er hartstikke veel zin in!

 

Tiffany nieuwe lijfstijl

Tiffany de Raad heeft na het volgen van het afslankprogramma bij FFA haar draai helemaal gevonden met een gezonde manier van leven. Ze vertelt over haar nieuwe sportieve leefwijze.

tiffany

“Ik ben Tiffany de Raad en woon in Alkmaar. Precies een jaar geleden kwam ik voor de behandeling van een peesontsteking bij de fysiotherapeut van FFA en zag de reclame van de afslankbattle. Stiekem zat het steeds toenemende gewicht me een beetje erg dwars, maar ik kon steeds de motivatie niet vinden. Impulsief heb ik me direct ingeschreven. Een beetje het ‘nu of nooit’ idee. Toen ik onderweg maar huis vanuit de auto mijn man belde, was ik er zelf een beetje beduusd van .”

“Ik wilde in eerste instantie 7 kilo afvallen. Dan zat ik weer op een mooi rond getal… Uiteindelijk heb ik dat doel bijgesteld naar 15 kilo, later 20 kilo (nog niet gehaald) en inmiddels zit het doel op 22 kilo afvallen. Ik vind het gebruik van de app erg fijn en het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Tijdens de groepslessen hebben we, naast hard gewerkt, ook erg hard gelachen. Je gaat allemaal door hetzelfde heen.  Het inzicht krijgen in mijn voeding was best confronterend en motiverend!

Tiffany viel na de 13 weken van het afslankprogramma niet meteen in haar oude patroon.

“ Nee, ik viel zeker niet in een gat… Ik ben door gegaan, juist omdat ik na die 13 weken zag dat het zijn vruchten af wierp. Inmiddels train ik dus al een jaar en ben ik nog steeds ontzettend gemotiveerd. Ik train nu 2 à 3 keer per week. Daarnaast let ik nog steeds op mijn voeding in de app.

Tiffany heeft tips naar andere mensen die ook hun leefstijl willen verbeteren? “ Het zit vooral in je eigen hoofd! De battle helpt je de eerste stappen zetten, maar je moet zelf echt willen en gemotiveerd zijn en blijven! Het zien van resultaten helpt heel erg. En zorg dat je je eventuele thuisfront achter je hebt staan. Mijn hele gezin eet nog steeds slank met mij mee.

Diabetes challenge

Na de succesvolle afslank battles organiseert FFA nu ook, in samenwerking met diëtistenpraktijk Afra Ouwerkerk, een leefstijlprogramma voor diabetes patiënten. Met de diabetes challenge leer je succesvol omgaan met je diabetes. Het intensieve programma duurt 13 weken en bestaat uit: individuele begeleiding door een diëtist, diversiteit aan trainingen, workshops voeding, test- en meetmomenten en een spetterende afsluiting. Tijdens de challenge krijg je persoonlijke leefstijl- en voedingsbegeleiding. Je resultaten, trainingen en E-coach tref je op jouw persoonlijke site op PC, tablet of mobiele app. De gratis en vrijblijvende informatiebijeenkomst is op donderdag 18 februari om 19.00 uur. Meld je aan via 072-5151555 of info@fysiofitnessalkmaar.nl

Personal training

We krijgen steeds meer leden die een extra stok achter de deur nodig hebben en intensievere begeleiding willen. Zij krijgen dan een uur privé training (1 op 1) van een van onze sportinstructeurs. U kunt kiezen uit een pakket van 1 x, 5 x of 10 x personal training. Ook zijn er, naast het fanatiek sporten, weeg- en meetmomenten en worden er voedingsadviezen gegeven. Vraagt u voor meer informatie een van onze collega’s.

Graag tot ziens bij FFA!

Sportieve groet,

Team Fysio Fitness Alkmaar